Detour naar Awash - Reisverslag uit Āwash, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu Detour naar Awash - Reisverslag uit Āwash, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu

Detour naar Awash

Blijf op de hoogte en volg Fam.

30 Juli 2012 | Ethiopië, Āwash

Anteneh had bedacht om eerst naar Awash te gaan (waterval en wildpark) en dan pas naar Awassa. Dat betekende eerst 150 km richting Bjibouti, overnachten in Awash en de volgende dag weer 150 terug en dan naar Awassa richting Kenia. De weg naar Djibouti is vergeven van vrachtverkeer en we hadden daarbij ook nog veel regen, kortom het was een lastige rit voor Jakob. In Awash wist Anteneh een uniek hotel van een half ethiopische, half griekse vrouw. Inderdaad uniek (o.a. twee kamers van Heile Selassie) maar ook primitief, toch ook weer zijn charme: het deed inderdaad denken aan Griekenland: mooie tuin, stilte, krekels en vogels en gecko's op de kamers.
's Middags zijn we naar het wilpark geweest. Daar hebben de indrukwekkende Awash waterval gezien (Keleme heeft daar ook nog een krokodil gespot) en tijdens de rondrit ook oryxen (uniek voor Ethiopië), antilopen, bavianen en diverse volgels gezien. Al met al de moeite waard. Omdat er ook leeuwen en luipaarden leven hadden we een 'ranger' met echte Kalasjnikov in de bus!
Bij terugkomst hebben we kunnen aanschouwen hoe men in Ethiopië terrasverlichting in orde maakt: zeker anderhalf uur voor vier spaarlampen.