Vreemde start - Reisverslag uit Kombolcha, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu Vreemde start - Reisverslag uit Kombolcha, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu

Vreemde start

Blijf op de hoogte en volg Fam.

29 Juli 2012 | Ethiopië, Kombolcha

Vertrokken om kwart voor zeven. Het had 's nachts veel en hard geregend. Na een kleine 20 minuten meosten we aansluiten aan een heuse file: twee auto's waren volledig vastgelopen in stenen en modder wat van de bergen op de weg terecht was gekomen. Omdat dat nog wel even kon duren hebben we rechtsomkeert gemaakt voor een ontbijt in het hotel (plan was om dit ergens onderweg te doen). Op dit ritje terug zagen we een heel stel gieren zich te goed doen aan een dode ezel langs de weg. Wij reden langzaam om dit te fotograferen maar van de andere kant kwam een minibus met grote snelheid aan en die kreeg een gier vol op z'n voorruit! 'Gier tot snot, voorruit kapot'. Na ontbijt reis hervat (net een gier kunnen ontwijken): eerst in de hitte, later hoog in de bergen (3800 m) in de kou en de mist en aan de andere kant van de bergrug regen!
Lunch in het ons welbekende Debre Birhan en daarna door naar Yeka Guesthouse in Addis om de koffers met 'weggeefkleren en zo' op te halen. Toen nog even naar het restaurantje van Anteneh waar we zijn vrouw en zoontje Michael hebben gezien en meteen al het één en ander aan kleren hebben uitgedeeld. Toen in de regen verder naar Debre Zeit, een route die we dachten te kennen van 8 jaar geleden. Maar die route is inmiddels geheel veranderd: van Addis to Debre Zeit vol met industrie vooral. Mooi hotel in Debre Seit: Tommy International.