Een hele speciale dag voor mij
Blijf op de hoogte en volg Fam.
06 Augustus 2012 | Ethiopië, Addis Abeba
Uiteindelijk hebben ze haar gebeld en ze wou ons graag zien dus we gingen er ook meteen naartoe.
Eenmaal daar was het al meteen duidelijk dat ze mij herkende van de foto , zij heeft voor mij en mijn tweeling al die tijd gezorgd , als een moeder was ze voor ons.
Maar toen kwam de vraag : Wat is er met mijn tweeling gebeurt ?
Ze vertelde dat ze 1 maand voor mijn verjaardag op 16 maart in haar armen is gestorven.
Het was natuurlijk huilen , maar we hebben nu duidelijkheid dat ze is gestorven aan hoesten.
Deze vrouw blijft nu wel altijd bijzonder voor mij en ik ben echt dankbaar dat we haar gevonden hebben.
Daarna zijn we doorgereden naar mijn opa en vader zijn huis.
Eerst zag ik opa en hij was heel erg blij dat ik er was , jammer genoeg was hij blind maar ik voelde echt dat hij een super lieve opa is en heel erg slim is.
Toen daarna kwam mijn vader aangelopen , ik weet niet of ik nou blijheid of boosheid voelde want hij was gewoon een soort van dronken , hij transpireerde op z'n voor hoofd hij had een laat reactie vermogen en was een beetje van de wereld , ook rook ie onwijs naar de alcohol en mijn zus en familie vertelde ook dat hij een alcoholist is.
Ik ben wel meer te weten gekomen over mijn moeder , zij was gestorvn aan borstkanker maar in diezelfde tijd dat ze het had , had ze ons gekregen dus ik schrok daar wel een beetje van.
Voor de rest heb ik nog een stuk ofr 4 half broertjes en zusjes maar die heb ik niet gezien , alleen 1 klein broertje van 9 , ik heb veel respect voor hem en hij is een slimme jongen , ik hoop niet dat hij later dezelfde weg als mijn vader op gaat maar dat verwacht ik niet .
Het was een heftig dagje voor me maar wel een dag wat mij rust geeft en dat ik met een opgeheven hoofd ethiopie kan verlaten en mijn zusje in vrede in ethiopie mag rusten.
The End
06 Augustus 2012 - 17:54
Cees En Ineke:
Hoi Keleme,
Ook jij hebt zo een dag beleefd die je niet snel zult vergeten, net als Tewodros op zijn dag.
Nu zeker te weten dat je tweelingzus echt overleden is en wat daarvan de reden was lijkt me ook rust te geven voor je.
Fijn dat je nu alles wat er te weten valt ook weet en dat je daar mee verder kunt.
Ook jij hebt dus nog een Opa, wat geweldig!!! Mooi dat je die kon ontmoeten dit keer.
Jammer dat je vader moeite met het leven heeft en wegen zoekt die natuurlijk niet helpen, maar dat kan jou ook sterken om het zelf anders te doen.
Ook jij zult deze reis niet snel vergeten denk ik, maar dat hoeft ook helemaal niet, integendeel: je hebt veel gevonden en gewonnen!
Groet
Oom Cees en Ineke -
06 Augustus 2012 - 19:52
Tante Bep:
Lieve Keleme,
Ook jij hebt heel wat mee te dragen.
Wat een emotioneel verhaal.
Ik hoop, dat je ermee om weet te gaan, maar daar heb je altijd je ouders nog voor om je daarmee te helpen.
Goede reis terug, en ook bij jou, wie weet, tot ziens. -
06 Augustus 2012 - 20:01
Moniek:
Wat een dag Keleme.. Je hebt zoveel ontdekt en zoveel dingen en mensen gezien die allemaal onderdeel zijn van je leven.. Kan me voorstellen dat dat veel met je doet en dat je deze dag nooit zal vergeten.. Toen ik t las kreeg ik de tranen in m'n ogen, zo mooi vond ik het om te lezen..
Liefs Moniek -
06 Augustus 2012 - 21:59
De Groentjes:
Nou Keleme, wat een verhaal en fijn te lezen hoe je daarmee omgaat. het zal wel veel tijd gvan je vragen eer alles een plekje krijgt. We weten dat het zeker zal lukkenmet je lieve ouders om je heen en alle andere lievev mensen om je heen. Wel heel fijn dat zoveel duidelijk is geworden voor je en dat je toch een fijne tijd hebt gehad met je familie.
Liefs van ons allen -
07 Augustus 2012 - 14:00
Corryenne:
Hee meis,
Ik ben blij voor je dat je zoveel familie bent tegen gekomen!
Fijne reis terug.
X