No race begins at the start
Blijf op de hoogte en volg Fam.
31 Juli 2012 | Ethiopië, Hawassa
Deze tacktiek werkte!! Vandaag prachtig weer! Een rit van ongeveer 290 km., eerst 150 terug naar Adama waar we een koffiestop hadden. Anteneh deed zich tegoed aan een portie rauw rundvlees met veel vet eraan en injera. Zag er goed uit, maar wij doen het toch liever eerst in de braadpan. Daarna de weg richting Kenia genomen. Onderweg werden hebben we veel dingen benoemd over hoe de zaken in Nederland geregeld zijn. oa. hoe wij met dieren omgaan. Dat we onze honden en katten voeren, de poep van de honden moeten opruimen, ze begraven of cremeren...............Anteneh lag dubbel van het lachen. Tegelijkertijd voor hem onbegrijpelijk omdat hij in Somalie en ook in Ethiopie veel lijken van mensen langs de weg heeft zien liggen die door niemand werden begraven. En als hij dan ook nog hoort dat wij het budget voor ontwikkelingshulp in Nederland verlagen dan wordt het hem even teveel.
Onderweg kwamen wij een auto met lekke band tegen. Er moest gestopt worden om hulp te bieden want het bleek een vriend van Anteneh te zijn. Frank Ammerlaan, de grootste rozenkweker in Ethiopie. Een bedrijf van 38 hectare met 1200 werknemers.
25. km .voor Awassa in een Rastafaridorp en 'sapstop' gehad. Heerlijke verse fruitsappen en zoet cakegebak. In Awassa zouden we een keuze maken uit een aantal hotels. Het eerste was het Haile Resort van de bekende langafstandsloper Haile Gebre Selassi. Gelegen aan het meer Lake Awassa. Goedgekeurd.Prachtig hotel. Goed aan de prijs, maar met korting. Vooruit, laten we eens gek doen voor een nacht. De kinderen konden zwemmen. Kamer met balkon, uitzicht op het meer...... zeer fraai en met het eerst echt goede sanitair! Het is nu elf uur in de avond. De kinderen zijn stappen met Anteneh en Jacob.
Welterusten.
Wordt vervolgd.
01 Augustus 2012 - 00:43
Kunnen Jullie Alle Indrukken Wel Verwerken:
Wat maken jullie veel mee geweldige ervaring lijkt me,
Geniet er van en dat doen jullie ook wel. Keleme en Tedje fijn dat jullie je familie hebben ontmoet.
Dat is vast een bijzondere ervaring.
Veel plezier Wil -
01 Augustus 2012 - 11:51
Cees En Ineke:
Hoi allemaal
Wat een belevenissen weer en wat geweldig dat Tewodros zoveel 'leden' van zijn Ethiopische familie heeft kunnen ontmoeten, dat zal zeker indruk hebben gemaakt!
Van ons de hartelijke groeten en nog veel fijne ervaringen toegewenst!
Cees en Ineke -
01 Augustus 2012 - 13:01
Hoi Hoi Allemaal,:
Geweldig wat een reis, en wat een ervaringen doen jullie weer op, ben een beetje jaloers.
Wel super om jullie zo te volgen, geweldig.
Geniet ervan en heel veel Groetjes van Gerri -
01 Augustus 2012 - 15:46
Yavanne:
Hé Conny & familie! Wat een bijzonder avontuur en geweldig om te lezen. Geniet ervan en heel veel plezier gewenst voor de mooie tijd nog daar! Veel groetjes vanuit kantoor! Yavanne (collega Conny) -
01 Augustus 2012 - 19:54
Tante Bep:
Tjonge jonge, wat een avontuur.
Wat zullen jullie veel foto's maken.
Een reis om lang over te praten.
Groeten -
02 Augustus 2012 - 21:13
Ola Avonturiers:
Ola avonturiers. Jullie fotos en verhalen over moddergevechten en bergen van 3800m doen me versteld staan, niet dat ik kundig ben over ethiopie maar dit beeld had ik er echt niet van.Leuk om dit alles te lezen. Eevn gecheckt of er niet overdreven wordt over het haile resort, echt sjiek. Veel plezier verder en de groeten van de familie delissen -
03 Augustus 2012 - 12:45
Marcel Van Den Schoor:
Hallo reizigers,
en speciaal Hay, Conny en Tesfaye,
ik ben jullie belevenissen natuurlijk ook aan het volgen.
De naam Frank Ammerlaan kwam me meteen bekend voor; zal ook wel een klant van ons zijn.
Een andere klant van ons zit ook in Ethiopie en wel in Addis Alem, niet ver van de hoofdstad.
Het is Linssen Rozen in Venlo.
Peter, de oudste van de gebroeders, is getrouwd met een Keniaanse.
Voorheen zaten ze dus ook in Kenia.
De rozen die in Ethiopie geteeld worden komen regelmatig(dagelijks?) met het vliegtuig naar Hout-Blerick, worden weer uitgepakt en dan weer ingepakt voor de veiling.
Ik wens jullie nog een fijne reis en tot ziens, Marcel