Naar 'huis' (Addis)
Blijf op de hoogte en volg Fam.
02 Augustus 2012 | Ethiopië, Addis Abeba
Onderweg werden we zoals zo vaak aangehouden door een agent, meestal mogen we meteen doorrijden als ze een van onze blanke hoofden zien. Echter deze keer wilde de agent zijn autoriteit laten gelden. In 1e instantie zouden we een bon krijgen omdat onze bagage op het dak te hoog beladen zou zijn. Hier reden we echter al 2 weken zo mee rond en Jakob was ervan overtuigd dat je 3 meter hoog mag laden en dit haalden we niet. Na een hele discussie en een soort dreigement van onze kant dat we naar de ambassade zouden bellen, bleek dat de man geld nodig had om qat te kopen (qatbladeren zijn een legale drug om te kauwen). Hier hebben we maar niet aan meebetaald en we mochten doorrijden.
Na Debre Zeit reden we een gigantische file in, veel vrachtverkeer, het laatste stukje van 42 km, reden we in meer dan 2 uur. Eenmaal in Addis begon het heel erg te regenen, echte een wolkbreuk, bijna niet te rijden.
In het hotel aangekomen bleek er een misverstand. Men had ons pas 4 aug verwacht dus er werd flink gegoocheld met kamers, zodoende zaten we voor 1 nacht bij een Duits echtpaar in het appartement, geen probleem.
Het is erg druk in het guesthouse. Er zijn zo'n 8 echtparen met hele kleine adoptiekinderen.
04 Augustus 2012 - 08:44
Jacqueline Coolen:
Jullie ervaringen lezende besef ik dat je toch veel moet weten hoe het toe gaat op een ander stukje op de wereldbol. Spannend ( en vermoeiend) allemaal! Ik hoop van harte dat de onuitwisbare herinneringen vooral positief zijn, zodat oa. de maagproblemen vergeten worden.
Hartelijke groet!