Ontmoeting met halfzusjes van Tewodros
Blijf op de hoogte en volg Fam.
27 Juli 2012 | Ethiopië, Batī
De rit naar Bati duurde een uurtje. Said, de vader van de halfzusjes, stond net als 5 jaar geleden weer aan de weg te wachten met Hanan (een pittig klein meisje van11 jaar). Hanan was ontzettend blij met het weerzien van haar grote broer: knuffelen en kussen. Tewodros behandelde haar met genoegen als een prinsesje.
Hayet (14 jaar, een groot geworden moslima) moest even de kat uit de boom kijken. Na begroeting met familie en buren, werden we onthaald op een koningsmaal: doro wot (injera met kip/ei saus).
Later buiten allerlei kadootjes en speelgoed uitgedeeld in een warmte die net zo drukkend was als 5 jaar geleden.
Uiteindelijk hebben we Seid en Hanan meegenomen naar Kombolcha met het plan om de volgende dag met z'n allen de opa (moederszijde) van Tewodros te ontmoeten. 's Middags nog even geshopped in Kombolcha en daar bleek dat Seid een liefhebber was van kraskaarten die je zo op straat kunt kopen voor 2 birr (10 cent). We hebben er een aantal uit mogen proberen maar zonder resultaat.
31 Juli 2012 - 20:39
Moniek:
Wat ontzettend leuk dat jullie de familie van Tewodros hebben bezocht! Dat moet toch heel speciaal zijn lijkt me! Geweldig om te lezen!
Liefs Moniek -
31 Juli 2012 - 21:10
De Groentjes:
Super al die verhalen, een en al blijvende herinneringen. Leuk de fam. van Tedy te mogen ontmoeten.
Genieten jullie nog van al het moois dat jullie nog gaan beleven.