Weer een lange reisdag - Reisverslag uit Debark’, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu Weer een lange reisdag - Reisverslag uit Debark’, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu

Weer een lange reisdag

Blijf op de hoogte en volg Fam.

22 Juli 2012 | Ethiopië, Debark’

Vandaag was het plan om van Debark naar Axum te reizen, uitslapen zat er weer niet in, om 8.15 u vertrokken we voor een rit van ongeveer 256 km. Er zou een slechte weg komen met een adembenemend uitzicht, beiden klopten..... maar je hebt slechte en SLECHTE wegen. Enorm slechte stukken waar eigenlijk helemaal geen weg was, grote gaten, stenen en modder. Spannend en avontuurlijk, maar ook knap lastig. De mannen (Hay en Adriaan) hielpen soms met duwen en stenen leggen om gaten te dichten. Totdat het echt misging, we liepen vast op een flinke kei; met blote handen werd er gegraven in de modder, er werd geduwd en getrokken, ook de chauffeur, Anteneh en Tesfaye hielpen mee. Iedereen zat tot knieen en ellebogen vol met modder. Uiteindelijk is het met hulp en matrialen van anderen en Adriaans gewicht gelukt.
Af en toe troffen we een ' slagboom' (touw gespannen over de weg), ivm gebied waar Eritreers illegaal het land inkomen.
Het was een dag met veel regen en af en toe zelfs hagel, met momenten ook wel droog. Toen het donker werd ging het extreem hard regenen dat Jacob geen zicht meer had en moest stoppen. Nergens is straatverlichting daarom waren we blij met flinke bliksemschichten.
Onder deze omstandigeheden was het niet haalbaar om Axum nog te bereiken en maakten we een tussenstop voor overnachting in Shere waar we rond 20.00 u aankwamen. (12 uur gehobbeld dus!). De niet verharde koffers (en dus ook de inhoud) waren weer drijfnat en na 2 keer natte kleren vonden we dat Anteneh voor een nieuw zeil moest zorgen om over de bagage te spannen. Om te drogen hebben we een springtouw gespannen en de ventilator op hoge stand gezet.

• 24 Juli 2012 - 08:43

Jacqueline:

Leuk om weer wat van jullie avonturen te lezen. Ben benieuwd naar de foto's van het uitgraven van de auto.
    Ik heb de verslagen uitgeprint voor Moe, ze kijkt er naar uit!

Kees en Jacqueline

• 24 Juli 2012 - 20:22

Moniek:

Wat een verhalen zeg... super mooi om te lezen wat jullie allemaal meemaken en welke (letterlijke) reizen jullie allemaal maken...

Geniet nog ff daar! Ik kijk uit naar de volgende verhalen!

Liefs Moniek

• 26 Juli 2012 - 13:00

José:

Wat een enge weggetjes!!! Brrr!