Mijn verhaal - Reisverslag uit Gondar, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu Mijn verhaal - Reisverslag uit Gondar, Ethiopië van Fam. Peeters en de With - WaarBenJij.nu

Mijn verhaal

Door: Keleme

Blijf op de hoogte en volg Fam.

20 Juli 2012 | Ethiopië, Gondar

We zijn nu een aantal dagen in Ethiopie en ik heb het gevoel alsof we er al weken zijn.
We hebben al aardig wat gezien en meegemaakt.
Ik heb een goede band en klik met mijn zus en hebben al aardig wat lol gehad , ik ben wel achter een aantal dingen te weten gekomen over mijn moeder en vader en zusje en ik heb ook een foto gezien van mijn moeder , Zemedi vind dat ik precies op mijn moeder lijk qua uiterlijk en innerlijk.
Voor de rest is het is echt gezellig met iedereen ( af en toe iets te gezellig ) .
Bij mama zijn de malaria pillen een beetje naar de bol gestegen en is ze af en toe een beetje melig en lacherig en doet ze een beetje apart maar daar moeten we wel om lachen.
Tot nu toe zijn we alleen nog maar in Bahir Dar geweest en we zijn net gearriveerd in Gondar.
Ik heb hier wel een apart gevoel toen ik hier aankwam , ik denk dat ik me nu realiseer dat dit mijn land is en dat ik gewoon meer dingen besef dan in 2007.
Als ik al die kinderen op straat van misschien nog niet eens 3 jaar al aan het werk zie zoals stenen sjouwen gaat er wel een knopje om bij mij.
Ook zijn ze allemaal heel erg vrolijk en blij als ze ons zien en proberen een praatje met je te maken.
Ik heb echt respect voor al deze mensen dat ze toch maar door blijven gaan met het leven en ze proberen ook echt er iets van te maken en klagen gewoon niet.
Daar zouden wij echt nog wat van kunnen leren.

Dit is was in het kort een beetje mijn verhaal hoe ik het tot nu toe vind en jullie zullen vast nog wel meer te lezen krijgen van mij.

• 20 Juli 2012 - 21:37

Annemiek:

Heey Keleme! Wat moet jij/jullie genieten:-)! En Ik geloof direct dat dit allemaal enorm veel indruk op je maakt. 5jaar geleden was je een stuk jonger, nu maak je alles ook echt een stuk bewuster mee. Je zal vast een aantal herkenningspunten hebben? Iedereen die bij je is zal wel erg onder de indruk zijn van alles, alleen zal het voor jullie een extra lading hebben omdat jullie hier vandaan komen. Wat super toch dat je ouders dit mogelijk voor jou en Tewodros maken om kennis te kunnen maken met je land? En een hippo gezien! Hhahah en apen op de weg? Wauw! Wij hier in Nederland zien alleen honden en katten op de weg en bij hoge uitzondering eens een hert ;-p Geniet van alles wat je ziet en hoort en ik blijf jullie verslagen met plezier lezen! Groetjes aan iedereen Groetjes Annemiek

• 21 Juli 2012 - 06:56

Cees En Ineke:

Goed van je Keleme dat jij jouw indrukken aan het digitale papier toevertrouwd. Wat je schrijft kan ik me heel goed indenken, het verschil tussen hier en daar is heel erg groot.
    Geniet van alles wat je ziet, maar goed van je dat het je ook aan het denken zet.
    Mooie foto trouwens van jou midden tussen de anderen!

• 21 Juli 2012 - 07:44

Anita:

Tjonge, wat een indrukken allemaal. Erg leuk om zo jullie belevenissen te volgen, de verhalen en foto's.

• 21 Juli 2012 - 14:31

Ben, Jacqueline:

Hallo luitjes,

leuk om jullie te volgen, het is net of we er zelf weer zijn. Geniet er met volle teugen, iedereen de hartelijke groeten, hoe is het met jullie; Hay, Conny en Tesfaye? Wij gaan op vakantie, maar via de laptof blijven we jullie in de gaten houden.

Doei, Ben, Jacqueline, Yoran en Muluka

• 21 Juli 2012 - 18:02

"Tante Bep":

Hallo Keleme,
    Wat een mooi verhaal van je.
    Wat fijn, dat die kinderen zo blij en vrolijk zijn als ze jullie zien.Ik zie alweer uit naar het volgende verslag.
    De groeten aan allemaal.